QUÈ SIGNIFICA KORPILOMBOLO?

Doncs a part d’un nom estrambòtic i difícil de recordar és el nom del poble de la família materna de l’Anette, la meva dona.

Us en faré cinc cèntims:
Està en una zona al nord de la Lapònia sueca, a prop de Finlàndia (el nom és d’origen finès) i no molt lluny de Noruega.

Les condicions de vida, tal com les entenem nosaltres son molt dures. Hiverns molt llargs amb temperatures extremes (fins a -35ºC) i foscos, amb prou feines 2 hores de llum al dia, i estius encara que molt lluminosos (fins a 24 hores de llum al dia).

El principal motor de l’economia de la zona és la fusta i cada vegada més el turisme, ja que hi ha molta gent que busca en el fred l’exotisme per passar unes vacances diferents..
Amb la última reorganització de municipis que va afectar Suècia, el poble de Korpilómbolo pertany al municipi de Pajala.

Pau López Solés

EL RESTAURANT

El Korpilombolo té el què pocs restaurants aconsegueixen: una cuina amb discurs propi basada en trajectòries i visions personales. Pau, el cuiner, té un cap gastronòmic que funciona com una olla a pressió.

Al Korpilombolo del carrer del Mar de l’Escala tot està posat al mil·límetre per a sobreviure la marea.

El Korpilombolo ofereix una carta de mitges raccions amb la idea d’escollir 4 plats, depenent de la gana i la consistència de cada plat, amb la condició de fer postre, ja que és imprescindible. Tot amb el millor i més proper producte.

El Korpilombolo és una il·lusió en lluita contra els elements. Una petita i acollidora joia de 8 taules.

Al carrer del Mar, al bell mig de l’entramat de carrerets durant anys menyspreuat per unes erràtiques aspiracions expansionistes, que molt aprop van estar d’extirpar l’ànima pescadora de l’Escala... ara reivindicada i enyorada.

El futur de l’Escala passa també per recuperar aquest conglomerat de carrers blancs, donant-los vida amb propostes nobles i meditades, com la d’Anette, Pau i el Korpilombolo.